2015 was het jaar van de waarheid voor PassaParola. Mijn eerste volledige jaar als zelfstandige in hoofdberoep. Spannend!

Het werd een erg mooi en gevarieerd jaar. Benieuwd naar de projecten die het afgelopen jaar passeerden? In onderstaand jaarverslagje vertel ik er meer over.

2015 betekende …

Een gevarieerd klantenbestand

financiënEén vraag keerde vaak terug wanneer ik me voorstelde: “Voor wie werk je meestal?” Wel, de meeste van mijn eindklanten zijn actief in de financiële sector of in de IT. Een vertrouwde en een nieuwe sector. De grootste projecten kwamen in 2015 echter vanuit overheidsinstellingen en de toeristische sector. Ik kon dus rekenen op erg wisselende inhouden.

Een pak webteksten

Build SoftwareWebsites, nieuwsbrieven, blogs en nieuwsitems, ze hebben me een flink aantal uren zoet gehouden. Dat ging van enkele grote projecten voor een overheidsinstelling en multinationals tot de websites van kleinere ngo’s en KMO’s. Elk boden ze een mooie uitdaging.

Maar 2015 bracht niet alleen webteksten. Ik vertaalde ook officiële documenten zoals vonnissen, akten of contracten, en meer ludieke items zoals een quiz of kerstwensen.

Lees meer over enkele referenties.

Af en toe wat studeren

opleiding vertaler copywriterEen goede tekst vraagt inzicht in het onderwerp waarover je schrijft. Regelmatige bijscholingen zijn daarom ontzettend belangrijk. Om mijn klanten in die sectoren beter te dienen, volgde ik onder andere cursussen in vertalingen voor de financiële en toeristische sector.

Mijn copywriting skills trainde ik met een algemene opfrissingscursus, een seminar over schrijven voor tablets en smartphones en bijscholingen rond internet- en content marketing. Webteksten heb ik nu helemaal in de vingers.

Een tweede kindje

evi_mirte_tegelEind september kwam mijn dochtertje Mirte ter wereld en ging ik enkele weken met moederschapsrust. Gelukkig was dat geen probleem voor mijn klanten. Bedankt voor jullie trouw en lieve gelukwensen!

2015 bracht dus heel wat moois en vooral veel zin om er ook in 2016 tegenaan te gaan. Heb je een nieuw project? Aarzel dan niet me te contacteren via info@passaparola.be of +32 (0)498 41 93 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *