PROJECT
Native artikel op fokus-online.be

KLANT
X2O

Badkamerspecialist X2O wilde zijn nieuwe collecties in de kijker zetten met een gesponsord artikel. Op basis van een rondleiding in een van zijn showrooms schreef ik een stuk dat zich op de match tussen een collectie en de persoonlijkheid van de eindklant concentreerde. Dit thema paste volledig bij mijn interesse in interieurdesign, wat de klant al snel opmerkte en waardeerde.

Van strak tot superromantisch: jouw badkamer, jouw stijl

 

De badkamer vormt tegenwoordig een volwaardig deel van de woning, en dat zie je. Voor elke stijl in je interieur bestaat een tegenhanger in de badkamer. 5 stijlen springen daarbij in het oog. Van strak tot heerlijk romantisch, ieder vindt zijn ding.

Een plekje voor jezelf

De trend is al langer aan de gang: na de keuken krijgt nu ook de badkamer meer en meer aandacht. Terwijl de keuken uitgroeide tot een gezellige plaats om vrienden en familie te ontvangen, draait de badkamer volledig om jou. De tijd in je badkamer wordt tijd voor jezelf. Het is een plaats geworden waar je alle drukte even achter je laat.

“De tijd in je badkamer wordt tijd voor jezelf.”

Wellness in jouw stijl

En welke rustgevende ruimte biedt meer inspiratie dan een wellnesscentrum? Onze badkamer neemt daarom al een tijdje elementen over uit die wereld: het kraanwerk van douches wordt weggewerkt; inloopdouches doen hun intrede; douchekoppen evolueren tot mooie, decoratieve watervallen; en vrijstaande baden vormen een echte eyecatcher.

De volgende stap voor de badkamer? Een perfecte afstemming op je persoonlijke smaak, of die nu modern of eerder retro is.

1.    De strakke lijn

Een eerste stijl die volledig aansluit bij de eenvoudige belijning van de hedendaagse woning, is de strakke stijl. De greeploze meubels die je opent met duwtje en zachtjes sluit dankzij het softclose-systeem, doen ook hun intrede in de badkamer. Verder worden nieuwe technologieën ingezet. Het hoogwaardige composietmateriaal ‘solid surface’ laat bijvoorbeeld toe om ultradunne tabletten en schijnbaar vederlichte waskommen te maken die tegelijk kleur- en breukvast zijn.

Een speciale variant van de strakke badkamer is de zwart-witbadkamer. Ze maakt van je bad, douche en badkamermeubels echte grafische elementen. Wat dacht je van een zwarte douche, zwarte glazen douchewanden of een wit bad in een zwarte kast? Ze vallen op, maar behouden de ingetogen look van je badkamer.

2.    De loftlook

Een mooie look voor wie van de loftsfeer houdt: de badkamermeubelen in betongrijs. Dankzij de voelbare houtstructuur lijkt het alsof het meubel ter plaatse gegoten is. Toch maak je de look zo stoer of elegant als je zelf wil. Met een zwaar granieten tablet accentueer je het ruwe, terwijl een fijn blad in solid surface het geheel net heel licht maakt. Om de betonnen illusie niet te doorbreken, worden handgrepen bovendien vervangen door een lichte inspringing aan de zijkant van de fronten. It’s all in the details!

3.    Enkel de essentie

Een derde stijl ontdoet de badkamer echt van alle overbodigheden. Enkel de functionele elementen blijven over: de wastafel wordt bijvoorbeeld niet meer dan een ultradun blad met een minimalistische kraan. Tegelijk wordt met de vorm en de onderlinge combinaties tussen die elementen gespeeld. Het levert een eigenzinnige en architecturale stijl op. Uiteraard is daarbij een sleutelrol weggelegd voor solid surface dat omwille van zijn stevigheid heel nieuwe vormen mogelijk maakt.

4.    Rustic meets modern

Wie liever een warmere look heeft, combineert strak design met warme, natuurlijke materialen, zoals hout. De badkamertrend van 2017 wordt namelijk een modern meubel in verweerde eik. Om het rustieke gevoel helemaal af te maken, combineer je het met een robuust granieten tablet en waskom. Dezelfde zachtere sfeer creëer je in je douche door bijvoorbeeld een linnen motief voor je douchescherm te kiezen.

5.    De romantische, Engelse stijl

Wil je nog verder gaan op het landelijke pad? Werp je dan helemaal op de Engelse stijl. Badkamerproducenten bezorgen je alle denkbare elementen om je droomcottage te creëren: van kaderdeuren in massieve eik, over tabletten in blauwsteen en retrokraanwerk tot een bad op pootjes. Je kiest daarbij zelf hoever je in de decoratieve elementen gaat. Deze stijl kan je zowel gesofisticeerd als heel uitbundig toepassen.

“Past geen enkele stijl volledig bij jouw wensen? Dan maak je je eigen mengvorm!”

Jouw badkamer, jouw smaak

Met zo’n brede waaier aan stijlen en zoveel verschillende producten moet je wel een badkamer naar je zin kunnen creëren. Want daar draait het om: je vindt je badkamer niet, je stelt ze zelf samen. Past geen enkele stijl volledig bij jouw wensen? Dan maak je je eigen mengvorm; je gaat zo strak of rustiek als je zelf wil. Die flexibiliteit heeft nog andere voordelen. Ze laat je toe om je nieuwe badkamer perfect af te stemmen op je budget of beschikbare ruimte. De standaardbadkamer is definitief passé.